Skip to main content

Leto je za rohom a vy sa kvôli pomarančovej koži na stehnách hanbíte vyzliecť do plaviek? V boji proti celulitíde a nadbytočným tukom je k dispozícii množstvo riešení – od pravidelného cvičenia cez zdravú stravu, babské rady až po estetické zákroky. Bohužiaľ, komerčné krémy a domáce masáže zázraky neurobia. Medzi najefektívnejšie a minimálne invazívne metódy patrí jednoznačne lipolýza. V krátkom čase vám môže priniesť skvelé výsledky.

Nemýľte si ju s klasickou liposukciou

Hoci názvy sú podobné, injekčná lipolýza je na rozdiel od liposukcie neoperačná metóda odstránenia tuku. Touto procedúrou dokážeme odstrániť a rozpustiť tukové bunky v rôznych častiach tela. Injekcia obsahuje účinné látky, ktoré priamo rozkladajú tukové bunky a podporujú ich prirodzené vylučovanie von z tela.

Liposukcia je odstránenie veľkých množstiev tuku z tela. Proces zahŕňa použitie kanyly, ktorá sa vloží do tukových vrstiev cez malý rez v koži. Tento nástroj sa pohybuje hore a dole a rozbíja tukové bunky, ktoré sa potom odsajú z tela. Liposukcia je invazívna a bolestivá, čo zvyčajne znamená dlhšiu dobu zotavenia a vyššie riziko komplikácií.
Dôležité info: Injekčná lipolýza neslúži na redukciu váhy. Poradí si však s nadbytočným tukom v partiách, na ktoré nestačia diéty ani pravidelné cvičenie.

Ako prebieha lipolýza a je bezpečná?

Lipolýza sa vykonáva ambulantne a trvá približne 30 minút. Často dostávame otázku, či je pri tomto zákroku potrebná anestézia. Odpoveď znie – nie, a to ani lokálna. Lipolýza je bezbolestná a z ambulancie bez problémov odídete po svojich. Injekcie aplikujeme priamo do oblastí, kde sa chcete zbaviť tuku – podbradok, krk, ruky, paže, zadok, stehná (vnútorné aj vonkajšie), vrchné a spodné brucho.

Nespornou výhodou tejto metódy je, že tuk sa rovnomerne odstráni. Ošetrenie má navyše priaznivý vplyv na tvorbu kolagénu, ktorý zvyšuje elasticitu kože a sťahuje ju. Táto metóda sa vykonáva už viac než 10 rokov a doposiaľ nebol zistený jediný prípad negatívneho dopadu na zdravie klienta, je teda maximálne bezpečná.

Kedy sa prejaví účinok lipolýzy a ako dlho trvá?

Po procedúre tukom trvá asi 2 až 4 týždne, kým sa rozpustia. Ak teda chcete vyraziť k vode sebavedome bez celulitídy, teraz je ideálny čas na absolvovanie lipolýzy. Pre čo najviac viditeľný efekt, odporúčame podstúpiť lipolýzu 2 až 4-krát.

Treba však počítať s odstupom spomínaných 2 až 4 týždňov. Obvykle našim klientkám stačia 2 sedenia a odbúraný tuk sa znova neukladá. Samozrejme, pre čo najlepší efekt si treba udržiavať zdravý životný štýl a predchádzať nárastu hmotnosti.

lipolyza podbradkuTermíny na lipolýzu sa nám rýchlo plnia. Objednajte sa teraz.

Pre koho je injekčná lipolýza vhodná?

Na lipolýzu sa môžu objednať ženy a muži, ktorí majú problémy so zbavením sa nadbytočného tuku na konkrétnych miestach tela. Táto procedúra však nie je náhradou za zdravý životný štýl a stravu. Je skôr doplnkom pre ľudí, ktorí už robia všetko pre svoje zdravie a kondíciu, ale majú problémy so špecifickými oblasťami tela.

Na druhej strane, lipolýza nie je vhodná pre ľudí s vážnymi zdravotnými problémami, tehotné a dojčiace ženy alebo pre ľudí, ktorí majú alergiu na látky použité v injekciách. Používame fosfatydylcholin, ktorý sa získava zo sójových bôbov, no produkuje ho aj ľudské telo.

Má lipolýza nejaké riziká?

Hoci je lipolýza bezpečná a minimálne invazívna metóda, ako každý zákrok, aj tento môže mať určité vedľajšie účinky a riziká. Najčastejšie sa môže vyskytnúť začervenanie, opuch, bolesť alebo hematómy v oblastiach, kde sa injekcie aplikovali.

Tieto príznaky by mali ustúpiť po niekoľkých dňoch. Predtým, ako sa rozhodnete pre lipolýzu, je dôležité porozprávať sa s odborníkom.

Čo robiť po zákroku?

Po zákroku by ste mali zvýšiť pitný režim a konzumovať stravu bohatú na vitamíny, minerály a antioxidanty, prípadne užívať výživové doplnky. Účinok lipolýzy znásobíte pravidelným kardio cvičením, ktoré môžete robiť už v deň procedúry. Na týždeň by ste si však mali dať oddych od návštevy wellness centra, sauny, solária a tiež je vhodné netráviť čas na priamom slnku.

Prime liftingOmladeniePrime lifting
16 novembra, 2023

Prime lifting a jeho 6 výhod

Prime lifting Revolúcia? Výhody prime liftingu Čo sa týka pleti 3 minúty čítania Prime lifting Hoci sa hovorí, že vek je iba číslo, s pribúdajúcim počtom rokov sa mení aj…
OchoreniaOšetrenia
18 decembra, 2022

O enzýmoch

Čo sú enzýmy? Enzýmy sú proteíny, ktoré pôsobia ako katalyzátory v živých bunkách. Katalyzátory zvyšujú rýchlosť, s akou dochádza k chemickým reakciám bez toho, aby sa spotrebovali alebo trvalo menili.…