Skip to main content

Mezoterapia (tváre) je moderný kozmeticko-estetický zákrok, ktorý si získava stále väčšiu popularitu medzi tými, ktorí hľadajú efektívne spôsoby, ako zlepšiť vzhľad svojej pleti. Tento článok vám poskytne podrobný prehľad o tom, ako mezoterapia tváre prebieha, aké sú jej kroky a na čo by ste sa mali pripraviť.

Čo je mezoterapia tváre?

Mezoterapia je minimálne invazívna procedúra, pri ktorej sa do strednej vrstvy pokožky (mezodermy) aplikujú mikroinjekcie s obsahom vitamínov, minerálov, aminokyselín, kyseliny hyaulutónovej a iných aktívnych látok. Tieto látky sú starostlivo vybrané na základe individuálnych potrieb pokožky a môžu zahŕňať okrem spomenutej kyseliny HA, vitamín C, kolagénové stimulanty a ďalšie zložky, ktoré podporujú regeneráciu a hydratáciu pleti.

Ako prebieha mezoterapia tváre?

Konzultácia a príprava

Prvým krokom je konzultácia s našim lekárom. Počas konzultácie sa posúdi stav vašej pleti, identifikujú sa vaše ciele a očakávania a na základe toho sa zostaví individuálny plán liečby. Lekár tiež zistí, či nemáte žiadne kontraindikácie na mezoterapiu.

Pred samotným zákrokom sa na ošetrenú oblasť aplikuje anestetický krém, aby sa minimalizovalo nepohodlie počas aplikácie injekcií. Po znecitlivení pleti môže začať samotná mezoterapia.

Aplikácia

Pri mezoterapii tváre sa používajú jemné mikroinjekcie, ktoré sa aplikujú do strednej vrstvy kože. Injekcie sú rozmiestnené v pravidelných intervaloch, pričom každá injekcia obsahuje malé množstvo vybraného koktailu látok. Celý proces môže trvať 30 až 45 minút (zvyčajne je to skôr do tých 30 minút podľa našich skromných skúseností), v závislosti od veľkosti ošetrovanej oblasti a typu použitých látok.

Aplikácia mezoterapie do tváre - líca

Po zákroku

Po dokončení mezoterapie môže byť pleť mierne začervenaná a citlivá, čo je normálna reakcia a zvyčajne ustúpi do niekoľkých hodín až dní (zvyčajne sa pleť za 2 kalendárne dni zahojí natoľko, že nie je prakticky badať, že ste absolvovali procedúru). Lekár vám poskytne pokyny, ako sa starať o pleť po zákroku, aby sa zabezpečila optimálna regenerácia a výsledky.

Je dôležité vyhýbať sa priamemu slnečnému žiareniu a používať ochranný krém s vysokým SPF. Taktiež sa odporúča vyhnúť sa používaniu agresívnych kozmetických prípravkov a vystavovaniu pleti extrémnym teplotám.

Výsledky a udržiavanie

Výsledky mezoterapie tváre sa môžu líšiť v závislosti od individuálneho stavu pleti a použitých látok. Zvyčajne je potrebné niekoľko ošetrení, aby sa dosiahli optimálne výsledky. Po úvodnej sérii ošetrení sa odporúča pravidelné udržiavanie, aby sa dosiahnuté výsledky udržali čo najdlhšie.

Mezoterapia môže pomôcť zlepšiť hydratáciu, pevnosť a pružnosť pleti, ako aj vyhladiť jemné vrásky a linky. Každý jedinec však môže reagovať inak, preto je dôležité konzultovať s odborníkom a dodržiavať jeho odporúčania.

Kto by mal zvážiť mezoterapiu tváre?

Mezoterapia tváre je vhodná pre väčšinu typov pleti (bez ohľadu na pohlavie) a môže byť prospešná pre ľudí, ktorí chcú zlepšiť hydratáciu, elasticitu a celkový vzhľad svojej pleti. Pred rozhodnutím o zákroku je dôležité konzultovať s našimi odborníkmi, aby ste zistili, či je mezoterapia vhodná pre váš typ pleti a či nemáte žiadne kontraindikácie.

Záver

Mezoterapia tváre je efektívna a bezpečná metóda, ktorá ponúka široké spektrum výhod pre zlepšenie vzhľadu a zdravia pleti. S jej pomocou môžete dosiahnuť hydratovanú, pevnú a mladistvú pleť bez potreby invazívnych chirurgických zákrokov. Ak uvažujete o mezoterapii, neváhajte sa s nami poradiť, poskytneme vám všetky potrebné informácie a pomôžeme vám dosiahnuť želané výsledky.

Najčastejšie otázky - Ako prebieha mezoterapia tváre

Čo je mezoterapia tváre?

Mezoterapia je minimálne invazívna procedúra, pri ktorej sa do strednej vrstvy pokožky (mezodermy) aplikujú mikroinjekcie s obsahom vitamínov, minerálov, aminokyselín, kyseliny hyaulutónovej a iných aktívnych látok. Tieto látky podporujú regeneráciu a hydratáciu pleti.

Ako prebieha mezoterapia tváre?

Prvým krokom je konzultácia s lekárom, počas ktorej sa posúdi stav pleti a zostaví individuálny plán liečby. Pred zákrokom sa aplikuje anestetický krém na znecitlivenie ošetrovanej oblasti. Pomocou jemných mikroinjekcií sa aplikujú aktívne látky do strednej vrstvy kože. Injekcie sú rozmiestnené v pravidelných intervaloch a celý proces trvá 30 až 45 minút. Po zákroku byť môže pleť mierne začervenaná a citlivá, čo je normálna reakcia. Tieto príznaky zvyčajne ustúpia do niekoľkých hodín až dní.

Aké látky sa používajú pri mezoterapii?

Pri mezoterapii sa používajú rôzne látky, ako vitamíny, minerály, aminokyseliny, kyselina hyaulutónová, vitamín C a kolagénové stimulanty. Výber látok závisí od individuálnych potrieb pokožky.

Ako dlho trvá zákrok mezoterapie tváre?

Celý proces mezoterapie tváre trvá 30 až 45 minút, v závislosti od veľkosti ošetrovanej oblasti a typu použitých látok.

Ako sa starať o pleť po mezoterapii?

Po zákroku je dôležité vyhýbať sa priamemu slnečnému žiareniu a používať ochranný krém s vysokým SPF. Taktiež sa odporúča vyhnúť sa používaniu agresívnych kozmetických prípravkov a vystavovaniu pleti extrémnym teplotám.

Aké sú výsledky mezoterapie a ako ich udržiavať?

Výsledky mezoterapie sa môžu líšiť, ale zvyčajne je potrebné niekoľko ošetrení na dosiahnutie optimálnych výsledkov. Po úvodnej sérii ošetrení sa odporúča pravidelné udržiavanie. Mezoterapia môže zlepšiť hydratáciu, pevnosť a pružnosť pleti, ako aj vyhladiť jemné vrásky a linky.

Kto by mal zvážiť mezoterapiu tváre?

Mezoterapia tváre je vhodná pre väčšinu typov pleti a môže byť prospešná pre ľudí, ktorí chcú zlepšiť hydratáciu, elasticitu a celkový vzhľad svojej pleti. Pred rozhodnutím o zákroku je dôležité konzultovať s odborníkom.

Mezoterapia vyhodyMezoterapiaOmladenie
28 júna, 2024

Výhody mezoterapie

Hydratácia a výživa pokožky Zlepšenie textúry a tónu pleti Redukcia pigmentových škvŕn Zlepšenie krvného obehu Ošetrenie akné a jaziev Minimálne invazívna procedúra Personalizované ošetrenie Záver 3 minúty čítania Mezoterapia je…
Zdravá strava a recepty
13 marca, 2022

O vitamínoch a mineráloch

Čo sú to vitamíny a minerály? Všetci vieme, že vitamíny a minerály sú dôležité, ale prečo? Vitamíny sú organické zlúčeniny, ktoré sú nevyhnutné vo veľmi malých množstvách na podporu normálnej…

Jesenná akcia s darčekom

X